Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

En dag på förskolan

Att få börja och avsluta dagen på ett lugnt sätt är viktigt för att må bra. Vad som sker emellan lämning och hämtning ska bara begränsas av fantasin.

Barn målar utomhus. Barn målar utomhus. Foto: Claudia Fried

Vi välkomnar de barn som lämnas tidigt på morgonen på vår gemensamma öppningsavdelning.

Vi serverar en varierad och näringsriktig frukost klockan 7.30 varje dag. Frukosten kan bestå av gröt, yoghurt, fil, müsli, flingor, mjölk och smörgåsar med varierande pålägg.

Efter frukosten går vi ut på gården tillsammans med barn och pedagoger från hela förskolan. Vi samarbetar och pedagogerna är utplacerad på gården så att barnen är trygga. 

Ungefär klockan 9 delar barn och personal upp sig på förskolan och startar dagen med ett morgonmöte eller samling med barnen där de tillsammans går igenom vad som kommer att hända under dagen och barnen får välja vilken akivitet som de vill delta i utifrån projektet. Vi är både inne och ute under projekttiden.

Lunchen äter vi i två olika omgångar. De yngre barnen äter kl.11  före de äldre barnen som äter ca. kl. 11.30.

Efter lunchen har alla barn en lugn stund, de yngsta sover och de äldre barnen får en uppevila med en sagostund.

På eftermiddagen har barnen möjlighet att fortsätta utforska utifrån förmiddagens aktiviteter eller välja annat som erbjuds.

Vi äter även mellanmål på förskolan mellan kl. 14- 15 beroende på arbetslag. Är det fint väder erbjuder vi barnen även att gå ut på eftermiddagen.

Vid kl. 16.30 stänger går vi in på vår stängningsavdelning och varvar ner för att avsluta förskoledagen tillsammans.

Kl. 18 stänger förskolan för dagen.

Senast uppdaterad: 15 augusti 2021